Friday, October 29, 2010

Projek ke-2 - Pediasure redeem

Sejak muhaimin bercerai susu dengan ummi masa umur dia 11 bulan, Paed suggestkan bagi dia susu Pediasure sebab berat badan dia tak naik sangat....

Pediasure ni ikut pengalaman ummi memanglah elok, memang jaranglah nak kena sakit perut ke, muntah2 ke...dan yang paling bestnya badan Muhaimin agak pejal gitu. Dia tak lah montel sangat tapi memang comellah agak2 pejal macam tu... Harga susu ni pon boleh tahan jugak..dulu bolehlah dapat dalam lima puluh ringgit lebih..tapi sejak susu naik harga, sekarang mau dekat tujuh puluh..hu hu


Ummi saja je masuk dalam website http://www.abbottnutrition.com.my, tengok2 boleh senduk susu ni boleh redeem...alahai, sebelum ni ummi dah buang adalah dalam 10 senduk..rugi tu, satu senduk bersamaan dengan 10 mata...ummi nak redeem termomscan..tapi kena ada 2620 mata..so kena ada 262 batang sudu...mak ai,ummi baru dapat kumpul dalam 30 lebih...


macam tak dapat je, tengoklah sampai akhir bulan depan, mana yang ada ummi redeem je lah yang ada...

3 comments:

  1. doc pun suggest hadif ngn pediasure ni, tp mahalnya harga dia.

    last2 belikan susu anmum sbb doc suruh carik susu yg kandungan fat dia tinggi..try je dulu

    ReplyDelete
  2. annum pon boleh tahan jugakkan harga dia, but ok than pediasure lah..as long anak sihat dan membesar dgn sempurna, dah cukup baik untuk kita...
    tu lah ingat semua susu sama je, rupanya kena study jugak kandungan zat dia....sama tapi tak serupa

    ReplyDelete
  3. Hi,
    Anak saya berumur 3 tahun setengah dan dia kerap hilang selera serta tidak suka minum susu. So, saya consult dengan doktor dan dia mencadangkan susu Pediasure. Sejak itu, anak saya suka minum susu serta seleranya kembali seperti biasa.

    ReplyDelete